Sunday, March 20

tentang sesuatu

sehalus-halus pasir ,
manusia dapat meneroka ,
terjumpa jua kehidupan didalamnya :)

tapi sedalam-dalam hati aku ,
hanya aku yang mengerti dimana ,
terselit KEHIDUPAN :)

bukan aku ingin memiliki dia
secara mutlak :)
bukan aku ingin berjalan berdua bersama .
bukan keinginan aku 'ILOVEYOU' disahut mesra 'ILOVEYOUTODEAR'
aatau 'IMISSYOU' dilengkapi dengan 'IMISSYOUTO SAYANG'
bukan aku teringin ,
berpimpin tangan , dibelai manja ,bergurau senda bersama dia
bukan aku ingin ,
die merenung lembut ke arah aku & membisik kata syahdu yang mencairkan sanubari aku :)
bukan jugak aku teringin nak tahu siapa dia , asal dia , tentang sejarah salasilah family die..
bukan aku teringin dihidang 'emas' di depan mata :)
aku jugak tak pernah terfikir untuk menjadi penyempurna hidup dalam kehidupan dia :)

cuma aku teringin die tahu ,
dia kini sudah & sedang memiliki hati & pandangan aku :)

H - aku lebih senang menjadi pemerhati dari jauh daripada berpasangan :)

terima kasih menghadiahkan aku gerak-geri tubuh semulajadi..
bukan untuk menjadi 'sesuatu':)


Thursday, March 3

masa depan

(video tuh ade kat facebook , bukan taknak letak link , tapi tak kuar video )
video nieh :)
knp orng upload eh ?
untuk pengajaran ke ?
untuk memalukan?
untuk menjadi bahan tayangan ?
budak nieh sememangnye begitu ,
memang akan menjadi buah mulut orang..
tapi dengan kehadiran 'bende' yang di upload nieh.
memang budak nieh selamanya keras :)
think it , orang tengok . orang cakap itu ini..
maki sana sini..bukan membantu..
bermula dari die akan naik nama prnts die
'takan mak bapak tak ajar' mesti mak ayah die cmtuh' and blalala..
bende nieh memalukan..
mmg sume orang penah buat salah , tak ade yang pernah terlepas.
mungkin cara kita buat salah itu yang berbeza..
kalau budak tuh dera kucing , ape ko dah sempurna sangat ?
tak pernah buat salah ?
cube kalau detik KESILAPAN engkau dirakam , di upload,
ape KAU RASE ?
orang tengok ? ko tak malu ?
jangan menghina sana sini.. kaluu bukan kita
hari depan siape yang tahu keturunan kite ?
memang salah budak itu besar dan melampau..
tapi kite nak buat cm mane ? pukul die ? hentak die ? buat blik ap yang die dah buat ?
nak hntr pusat pemulihan akhlak ?
kalau die mati ? sape nak jawab ?
bukan jawab kat dunia , jawab nun kat akhirat DEPAN Allah..
(mane-mane agame pun tak ajar cmtuh laa)
bukan tuh dah name bunuh orang ?
dose die mmg tetap dosa die ,
dosa kau yang merancng,pikir dan buat cmtuh ?
tak payah tunjuk lagak dengan kekuatan , kau tak hebad.
sebab Allah itu lagi maha ESA..maha berkuasa
pikir guna otak dengan akal yang positif..
cegah dengan hati..
wake up people...
tak perlu sana sini jaja cerita tentang SILAP orang..
jangan jadikan TREND..

andai untuk pengajaran/ knape tak ade moral value ?
please..
cube bayang that boy act , our related.. ?
of course. kite memang sedare dgn die. kerna budak itu ISLAM..

perkataan itu iras-iras kepada doa..
p/s : yang buat aku haru , yang upload itu cina bhai, CINA ! siap suh plz share ?
@#*#$@ huh !